BBC:s sändningstillstånd ses över

Brittiska BBC:s nuvarande sändningstillstånd löper ut nästa år. En panel, som nyligen presenterades av regeringen, har fått i uppdrag att se över framtiden för brittisk public service. 

Tidigare chefer för diverse mediebolag, akademiker och digitala entreprenörer är några av de som ingår i den panel bestående av åtta personer som ska se över BBC:s framtid. Utsedda av kulturministern John Whittingdale ska de nu agera som en rådgivargrupp, skriver BBC

Samtidigt rapporterar The Sunday Times om att regeringen på torsdag ska skickar ut en så kallad grönbok till inblandade parter om frågor gällande BBC:s framtid. I denna ska frågor om hur brittisk public service ska finansieras finnas med samt ifall BBC borde rikta in sig på ett mer renodlat public service-utbud. 

Frågan om BBC:s finansieringsmodell har diskuterats i Storbritannien under en tid och i grönboken ska det ses över ifall företaget kan övergå till att licensen blir skattefinansierad eller baseras på prenumeration. 

Även frågan om BBC:s framtid som sajt ska avhandlas och dessutom framtiden för BBC Worldwide som räknas som företagets kommersiella arm.