Just nu
  • Stopp i tågtrafiken mellan Karlshamn och Mörrum sedan kl. 07.15 på grund av ett stillastående tåg med fordonsfel som blockerar spåret.

  • Singelolycka på väg 126 i höjd med Svängsta

Fängelsedomar för porrfakturor

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den 42-årige man vars affärsidé var att skicka ut fakturor till påstådda porrsurfare. En 24-årig man från Ronneby som stod bakom ett av företagen i porrhärvan döms till 1,5 års fängelse.

Den 42-årige mannen från Österlen döms för att ha skickat ut tusentals hotfulla fakturor till påstådda porrsurfare. Den misstänkte utpressaren ska ha valt ut sina offer genom att köpa uppgifter från de stora telefonoperatörerna.

Han dömdes idag vid Malmö tingsrätt för bland annat för grovt förtal, ett 30-tal fall av utpressning och 526 fall av försök till grov utpressning.

42-åringen frias dock på en stor del av åtalspunkterna, däribland över 4 000 fall av grov utpressning och försök till grov utpressning. Han döms också till näringsförbud i fem år.

Hängdes ut
När mannen släpptes på fri fot förra året passade han på att skicka ut 6 000 betalningspåminnelser med liknande krav som han redan åtalats för. Av rädsla för att hängas ut som porrsurfare ska många offer ha betalat.

De drabbade bor i hela landet, och enligt åklagaren ska över två miljoner kronor ha kommit in till tre konton.

Men domen idag innebär att 42-åringen solidariskt med flera medåtalade bara behöver betala tillbaka drygt 85 000 kronor

Ett ronnebyföretag
Ytterligare fem personer åtalades i porrsurfshärvan och döms för sin delaktighet.

Den 24-årige Ronnebybo som stod för ett av bolagen döms till fängelse i ett år och sex månader. Han döms också till näringsförbud i tre år.

Fängelse i ett år och sex månader och näringsförbud blir det också för en 52-åring kvinna från Malmö. Ytterligare en åtalad man döms till ett års fängelse, medan två åtalade slipper undan med dagsböter och villkorliga domar.