Trappgatan har blivit populär selfie-plats i Gnesta

4:25 min

Förmiddag sänder från Trappgatan i Gnesta, vars färgglada steg kom till genom ett konstprojekt. Nu är det en populär plats för att ta selfies.

Har du något favoritställe där du brukar ta selfies där du bor? Berätta i kommentarerna! 

I en jämställdhetsrapport för några år sedan visade det sig att flickor och pojkar inte rör sig på samma sätt i offentliga rum, och Art Lab Gnesta tyckte att något behövde göras för att fixa det. De skapade därför ett konstprojekt med skolan i Gnesta.

Art labb Gnesta jobbade med åttondeklassare i sitt projekt för att skapa de mer jämställda ytorna, och frågade dem vilka platser i staden som de tyckte var fulast.

Trappgatan visade sig vara en av de platser som ungdomarna tyckte allra sämst om, och de fick därefter välja fram färger och symboler som de ville skulle smycka platsen för att göra den trevligare. Nu har den blivit målad i regnbågens alla färger, och med allt från hästar till mustascher som extra utsmyckning.

– Unga använder Trappgatan på ett helt annat sätt efter det här projektet. De delar det på sociala medier, de tar selfies. De använder Trappgatan som en del av sin verklighet, säger Signe Johannessen från Art Lab Gnesta.