Kommun i chock efter Lithborns bortgång

1:20 min

Sollentuna är fortfarande i chock över den moderata politikern Douglas Lithborns bortgång. Lithborn, som var kommunstyrelseordförande i Sollentuna, gick bort i lördags efter en olycka i kommunens simhall i onsdags.

– Jag har nog aldrig mött en mer ärlig och uppriktig person än Douglas Lithborn så det är en stor tomhet som jag känner inom mig att jag inte kommer att få jobba mer med honom, säger Anna-Lena Johansson (FP), vice kommunstyrelseordförande i Sollentuna.

Flaggan viftar på halv stång utanför kommunhuset och i entrén finns ett kondoleansbord med en porträttbild, blommor och en bok där alla som vill dela med sig av sina känslor. Sollentunaprofilen Douglas Lithborn som blev 48 år hade varit engagerad i Moderaterna nästan 35 år och arbetat mycket för företagsklimatet i kommunen. Anna-Lena Johansson beskriver en arbetsplats i chock.

– Sorgligt i hela kommunen nu kan jag säga. Det vilar en chock över oss, säger hon.

Det var i onsdags förmiddag när Douglas Lithborn med delar av sin familj besökte simhallen i Sollentuna som något inträffade och han hamnade i ett medvetslöst tillstånd under vattenytan. Trots det som både kommunen och simhallspersonal beskriver som ett snabbt ingrepp från utbildad personal avled kommunpolitikern senare under lördagen på sjukhus.

– Att en person som befinner sig mitt i livet med små barn och familj rycks bort så plötsligt är oerhört tråkigt, säger Katarina Kämpe, kommundirektör i Sollentuna.