Åtta års fängelse för knivdådet i Tidaholm

Den man som i början av maj högg ner sin hustru utanför socialkontoret i Tidaholm får åtta års fängelse och kommer att utvisas.

Det var på morgonen den 8:e maj som kvinnan var på väg till socialkontoret i Tidaholm för att få hjälp med att komma bort från sin man. Utanför kontoret mötte hon mannen som efter några meningsutbyten tog fram en kniv och började hugga henne.

Efter tjugo minuter kunde polisen gripa mannen och den knivhuggna kvinnan fördes till sjukhus. Väl där konstaterades att hon hade blivit huggen 42 gånger och flera omfattande operationer behövdes för att rädda hennes liv. 

Kvinnan är vid liv, men lider fortfarande av sina skador. Bland annat fick hon en nervskada som har gjort henne rörelsehindrad i armen. Hon har även inre skador. 

Efter en rättpsykiatrisk undersökning har det fastställts att mannen är psykisk frisk och därför kan dömas till fängelse. Mannen förnekar mord men förklarar att han underkastar sig ansvar för grov misshandel. 

Idag föll domen i Skaraborgs tingsrätt där mannen blir dömd för försök till mord där straffet blir åtta år och utvisning. Utöver det ska han betala 150 000 kronor i skadestånd till kvinnan.