BORÅS

Ungdomar vandaliserade blomsterarrangemang

1:29 min

Under sommartorsdagen i förra veckan vandaliserade ett gäng ungdomar ett av kommunens blomsterarrangemang som planterats inför O-ringen. Ungdomarna slet upp och trampade ner blommor.

Det var under torsdagskvällen förra veckan som Halldór Sveinsson hörde ljud från sin balkong i Borås centrum.

Han tittade ut och såg fem tjejer och en kille sitta vid ett blomsterarrangemang som Borås stad planterat ut inför orienteringstävlingen O-ringen som drar igång under nästa vecka.

Halldór Sveinsson bestämde sig för att ta fram sin kamera utifall att ungdomarna började göra någonting mot planteringen. Ungdomarna lekte först runt med varandra, för att sedan börja gå i planteringen och flytta runt de vita stenarna som formade ordet "O-ringen".

De försvann sedan iväg, men kom tillbaka efter en stund. Halldór fortsatte att filma ungdomarna som fortsatte att förstöra planteringen.

– Jag laddade upp videorna på min Facebook för att min bekantskapskrets i Borås skulle se detta. Sen fick jag en del kommentarer och videon spred sig, säger han.

Han fick både ris och ros i kommentarsfältet. Vissa menade att det var bra att han fick dem på film så att folk kan identifiera dem, medan vissa undrade varför Halldór inte gjort något åt situationen där och då.

– Nu i efterhand kan jag ju säga att jag skulle sprungit ner och sagt till, för att ropa från min balkong hade bara sett löjligt ut. Jag filmade istället och tänkte att det hade mer värde, säger han.

Filmerna han laddade upp har nu fått nära 40 000 visningar och över 600 delningar.

Ärendet är polisanmält och blomsterarrangemanget är nu tillrätta.