Åldringsrånen: Polisen vill ha tips om den misstänkta ligan

1:07 min

Som vi tidigare berättat har flera äldre personer i Värmland och Skaraborg rånats under helgen. Totalt handlade det om sex personer. Bland andra rånades två 90-åringar i Arvika och Kristinehamn. Håkan Carlsson, chef för den nationella CIRCA-gruppen som arbetar mot åldringsbrott, misstänker att det kan handla om samma gärningsmän.

Det började nere i Halland den 8:e juli, förbi Kinna, Gråbo, Sollebrunn, Frändefors, upp till Brålanda och Mellerud. Sedan har det rundat Värnern och fortsatt till Kristinehamn, Degerfors och så sist till Gullspång.

– Vi kan ana att det är samma gärningsmän. De rör sig väldigt snabbt, säger Håkan Carlsson är tillförodnad chef för CIRCA-gruppen som arbetar nationellt med åldringsbrott.

Gärningsmännen har riktat in sig på att ta sig in hos äldre, antingen har de tagit sig in när dörren varit öppen. Eller sagt att man har ett ärende, att man vill sälja något till den äldre och sedan stulit något.

– Vi vet att de försökt ta sig in på fler ställen men dörren har varit låst. Vi har haft patruller ute men när anmälan görs har de redan förflyttat sig och det är svårt att veta var de kört. Så vi vill gärna ha tips, säger Håkan Carlsson.