Skoterproffset Petter Nårsa förbereder en ny säsong i USA

1:48 min

Just nu håller skoterproffset Petter Nårsa från Moskosel på att förbereda sig inför årets skotersäsong i USA. För inte så länge sedan skrev han på ett sex månaders kontrakt med Hentges Racing.

Efter ett år på hemmaplan så drar nu Petter Nårsa återigen till USA i början av november.

– När väl erbjudandet kom så var det ganska självklart att åka till USA. Visst har man velat hit och dit, men när jag väl har varit där och sedan kommit tillbaka till Sverige så förstår man att det är i USA man vill vara för det är där motståndet finns och allt det professionella, säger Petter Nårsa.

Det nya kontraktet med Hentges Racing på sex månader gör att Nårsa kommer att byta skotermärke.

– Jag ser det inte som ett stort problem, men det kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid att köra Polaris, säger Petter Nårsa.

Trots att det fortfarande är några månader kvar till skotersäsongen drar igång, så är förberedelserna i full gång.

– Jag försöker köra mycket motocross. Sedan blir det löpning och många pass i gymmet också. Jag tror att om jag förbereder mig rätt, så kan jag nog ligga kring topp fem. Jag vet ju hur snabba skoterförarna är där borta, så jag måste försöka göra något i starten så jag kan få ett litet försprång, säger Nårsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio