Pressmeddelande 2015-07-17

Rickard Söderberg leder Opera sing-a-long med P2 på Stockholm Pride

På Stockholm Pride kommer operasångaren Rickard Söderberg leda Opera sing-a-long med P2. Tillsammans med publiken och Grammy-vinnaren Anne Sofie von Otter som gästartist sjunger Rickard Söderberg välkända och populära opera-stycken, såsom Habaneran från Carmen, Verdis Fångarnas kör och Orlofskys kuplett från Läderlappen, i en pampig allsång. Opera sing-a-long med P2 äger rum fredag den 31 juli klockan 18:00-18:45 på stora scenen i Pridepark.

Opera sing-a-long med P2 är en unik chans att prova på att sjunga opera tillsammans med två av Sveriges största operastjärnor. På stora scen i Pridepark framför Rickard Söderberg välkända operastycken och arior tillsammans med pianisten Majsan Dahling och Anne Sofie von Otter som gästartist.

– Jag älskar opera och jag älskar att sjunga kör så jag kan inte tänka mej nåt härligare än att få kombinera dessa två älsklinggssysslor. Särskilt på en så skön plats som Pride Park. Jag ser fram emot att få riva av några av mina älsklingsarior tillsammans med en riktigt sångglad och högljudd publik. Värm upp ordentligt så ses vi på höga C, hälsar Rickard Söderberg.

Arrangör för eventet är P2 Sveriges Radio, den rikstäckande radiokanalen för konstmusik, jazz och folkmusik.

– Jag är övertygad om att publiken på Pride kommer att älska att få sjunga med och gestalta alla intensiva känslor och stora gester som opera bjuder på. Det är ett roligt sätt att föra ut en extravagant konstform och ett utbud som det finns gott om i P2! Och jag kan inte tänka mig en bättre ambassadör för operautbudet i P2 än fantastiska Rickard Söderberg, säger Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio.

Opera sing-a-long med P2 börjar klockan 18:00 fredag den 31 juli och äger rum på stora scenen i Pridepark. Det utlovas stycken från bland annat Carmen, Trollflöjten och Läderlappen. Evenemanget är öppet för alla med festivalpass eller fredagspass till Stockholm Pride.

Om Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är en av Sveriges största operastjärnor. Han har under de senaste 15 åren sjungit roller på de större operahusen i Danmark, Norge, USA, Kanada, Tyskland och Frankrike och gör just nu succé med Läderlappen på Ystad teater. Han är också välkänd för svenska folket för sin medverkan i bland annat Körslaget, Så ska det låta, Melodifestivalen och sin seger i Hela Kändis-Sverige bakar.

Om Anne Sofie von Otter

Mezzo-sopranen Anne Sofie von Otter vann i år en internationell Grammy i kategorin Best classical album för sin skiva “Douce France”. Hon har även belönats med en svensk Grammis och utsågs 1995 till svensk hovsångerska. Sedan 1980-talet har hon uppträtt på internationella operascener över hela världen och även gjort album med Elvis Costello och Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

Pressbilder

Rickard Söderberg leder P2:s Opera-sing-a-song på Stockholm Pride 2015. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3548440_3000_1999.jpg

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3548441_2000_3000.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Olsson, vd A-One Produktion AB

anders.olsson@a-one.se
070-685 09 39

Presskontakt:
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se
0739 80 52 51