Två åtalas för förstörda bullerskydd

1:34 min

Två killar som åtalades i juni för en rå misshandel i Varberg ställs nu till svars för fler brott. I dag åtalades de för att ha skjutit sönder 120 bullerskydd längs med E45 i Ale kommun.

– Jag har väckt åtal mot de två killarna för grov skadegörelse, att de tillsammans med någon form av skjutvapen ska ha förstört 120 bullerplankrutor så att det blev skador för minst 1 332 000 kronor, säger åklagare Jon Lindahl från Halmstad som driver målet.

Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt då det handlar om skador av stora ekonomiska värden. Sammanlagt har runt 275 bullerskydd skjutits sönder. 

En av de åtalade har erkänt förstörelse av några bullerskydd. Den andra killen menar att han är oskyldig och inte har varit inblandad. 

De två 19-åriga killarna åtalas vid Varbergs tingsrätt och de är sedan tidigare åtalade för en grov misshandel i Varberg.

Där misstänks de två 19-åringarna ha skjutit ett stort antal skott med en luftpistol mot en person på en fest. I samband med den utredningen framkom det uppgifter som gjorde att de också kunde misstänkas för skadegörelsen av bullerplanken.