Nu varnar polisen för liga som stjäl från äldre

4:56 min

Senaste veckan har flera personer på olika äldreboenden i landet drabbats av stölder. Och polisens specialgrupp mot äldrebrott, Circagruppen, varnar nu allmänheten och ber också folk om tips.

Gruppen försöker följa var den förmodade ligan tar vägen och den kan nu vara på väg söderut igen efter att ha börjat slå till i Halland och sen fortsatt till Brålanda och uppåt i landet.

En anhörig till en pensionär på Margaretas Park i Mullsjö, säger till P4 Jönköping, att gärningsmännen redan varit där.

Håkan Carlsson, tillförordnad chef på polisens Circagrupp, som arbetar nationellt för att motverka åldringsbrott, tycker att det verkar som att ligan nu även nått Jönköpings län.

Han berättar att en person ofta försöker sälja något, medan en kumpan går in i lägenheten och letar efter värdesaker. Det är ibland kvinnor och ibland män.

Vi vill gärna veta om någon kommer till äldreboende och inte har där at göra. vi vill gärna veta om misstänkta bilar t ex.

Vi upplever att det är organiserad brottslighet och ligor.

Håkan Carlsson anser att detta är en väldigt ful brottslighet som riktar sig mot äldre. Han poängterar att det viktigt både att hålla ögonen öppna och att anmäla vad man sett till polisen.

Har du sett något som verkat misstänkt och som kan vara bra för polisen att veta? Ring då 114 14.
Är det pågående brott? Ring 112.