Serena Williams: ”Så bra som jag någonsin varit”

3:13 min

Världsettan och den stora dominanten inom tennisen, Serena Williams, känner sig i den bästa form hon någonsin varit i.

Serena Williams är på plats och spelar i morgon på gruset i Swedish Open efter att ha segrat på Wimbledons gräns den gångna helgen. Men omställningen är värre åt det andra hållet enligt världsettan.

– Det har varit åtta långa veckor för mig mellan Franska öppna (grus) och Wimbledon (gräs), och det har varit ganska jobbigt. Men förhoppningsvis behöver jag bara ett par dagar. Det är definitivt svårare att gå från grus till gräs, än från gräs till grus. Så det här är mycket lättare, säger Serena Williams.

Williams fyller 34 i september och har efter en skadefylld period nu sett starkare ut än på länge det senaste året.

– Jag känner inte att jag har varit i bättre form. Fysiskt så har jag varit lite upp och ner men mestadels känner jag mig väldigt mycket i form. Mentalt känner jag mig riktigt avslappnad. Så här långt så är detta definitivt så bra som jag någonsin har varit.

Efter Swedish Open är det dags för hardcourt-säsongen för fokus ligger på US Open som drar igång den 31 augusti. Vinner Williams där så blir hon den första att vinna en äkta Grand Slam (alla fyra turneringar under samma säsong – Australian Open, Franska öppna, Wimbledon samt US Open) sedan Steffi Graf 1988.

– Jag vill självklart vinna en äkta Grand Slam eftersom jag aldrig har gjort det tidigare. Men mer än det vill jag försvara min titel. Jag vill inte till New York och förlora så det är nästan viktigare.

– Det känns nästan som en semester att spela här – det är så avslappnande. Det är en stor möjlighet att få se fansen här i Sverige. Jag får inte möjlighet att komma hit särskilt ofta. För ett par år sedan var det ju den första gången som jag var här.