Inbrott vid Sickla köpcenter

Mellan tre och fem gärningsmän slog till mot ett elektroniklager vid Sickla köpcentrum sent på tisdagskvällen. Efter en dramatisk jakt kunde två män gripas.

Vid 23:15-tiden på måndagskvällen larmade flera privatpersoner polisen efter att ha sett mellan tre och fem personer i masker vid Sickla köpcentrum.

Personerna hade tagit sig in i ett elektroniklager - och lämnade platsen i två bilar efter att ha lassat ut varor via en lastbrygga.

– Det var ju en smash-and-grab-kupp där för någon vecka sedan. Nu hade man gått in igen. I samband med att bilarna lämnar blir det ett efterföljande, men eftersom det går i så höga hastigheter vill vi inte åka efter, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt Oldin beslutar polisen då att lägga ut spikmattor.

– Vi ser att de försvinner längs med Södra länken. En patrull ställer upp på E4 vid Skärholmen och en av bilarna åker in i spikmattan.

De två personerna i bilen försöker fly till fots längs väggrenen. Båda två kan gripas kort därefter. I samband med att polisen följer efter de misstänkta skadar en polisman knät.

– Den ena mannen är född 1989 och den andra 1993, säger Sylvia Oldin.

I flyktbilen anträffas även en del av det stulna godset.

Den andra flyktbilen, en svart Audi, försvinner mot Norsborg och har fortfarande inte påträffats.

Männen är inledningsvis misstänkta för grov stöld.