Arlöv

Boende i Arlöv oroliga

3:35 min

Emma Landin är en av dem som bor i fastigheten på Byggmästargatan i Arlöv där en detonation krossade flera fönsterrutor i natt. Hon vaknade av smällen och kände att det luktade bränt i lägenheten.

– Jag trodde först att någon hade skjutit mot min lägenhet eftersom det var tre hål i mitt fönster men när polisen började prata om att det var en handgranat blev jag skräckslagen. Man vet ju inte om det är någon som har något emot mig eller någon i mitt hus, säger Emma Landin.

Tidigare under tisdagskvällen rapporterade polisen om skottlossning inte långt från huset där explosionen inträffade men varken någon misstänkt eller någon skadad har hittats i området eller på sjukhus. Skottlossningen inträffade strax efter att en minnesstund hållits för den 20-årige man som sköts till döds för en vecka sedan. Och Emma Landin är nu oroad över situationen på orten.

– Jag vet inte vad som händer i Arlöv just nu. Det är ju ett lugnt ställe med barnfamiljer och gamla människor. Jag har just flyttat in i en jättefin nyrenoverad lägenhet men man tappar ju gnistan att bo kvar här. När man tittar på fönsterna som krossats så tänker man ju att det hade kunnat gå så mycket värre, säger Emma Landin.