Speedwayförarens lugnande besked efter kraschen

Rospiggarnas förare John Lindman klarade sig utan allvarligare skador efter kraschen under tisdagens elitseriematch mellan Rospiggarna och Smederna.

Otäcka scener utspelade sig under tisdagens match mellan Smederna och Rospiggarna. 

I det fjärde heatet kraschade Rospiggarnas John Lindman efter att Smedernas Grigory Laguta förlorat kontrollen över sin motorcykel och kört in i Lindman. 

Förarna flög av sina motorcyklar och Lindman voltade och landade illa. Han reste sig upp men fick åka ambulans till sjukhus.

Dagen efter kraschen kommer John Lindman med lugnande besked.

– Det är väl helt okej om man tänker på hur kraschen såg ut. I går trodde läkarna till 80 procent på en inre blödning men det visade sig vara fel och det är jag såklart glad över. Det gör fortfarande ont men inget värre än så, säger han till Norrtelje tidning.

Matchen, som försenades av både Lindmans krasch och av ytterligare krascher, slutade till slut med en seger för Rospiggarna med 51-39.

John Lindman siktar på att kunna vara tillbaka i Elitserien redan nästa tisdag då Rospiggarna möter Ikaros Smederna.

– Ja, det hoppas jag. Jag ska faktiskt köra redan ikväll för Griparna i allsvenskan. Vi får se hur det går, om det inte funkar så får jag bli utbytt men jag finns med från start i alla fall, säger han.