Protester att vänta i Aten

1:36 min

Sent i kväll väntas det grekiska parlamentet rösta igenom överenskommelsen med långivarna. Grekerna är medvetna om de tuffa villkoren som kommer att påverka deras vardag och det väntas protester utanför parlamentet.

Flera fackförbund har också utlyst strejk i dag och en av dem som strejkar är Fay Fotini.

– Vi kan inte acceptera det här avtalet utan att visa motstånd. Det är väldigt väldigt tuffa villkor, säger Faye Fontini som är offentliganställd och jobbar på kontor i vanliga fall.

Men i dag strejkar hon för att visa att hon är mot överenskommelsen som ska röstas igenom i parlamentet vid midnatt.

Bland annat de offentlig anställdas fackförbund har utlyst strejk idag.

I Aten är vissa tåglinjer inställda och stationen närmast parlamentet kommer också att stängas klockan 18 av säkerhetsskäl på grund av de protester som väntas utanför parlamentet.

Överenskommelsen med långivarna kommer att innebära tuffa reformer som minst ett trettiotal inom regeringspartiet Syriza väntas rösta mot.

Premiärministern Alexis Tsipras framträdde i tv i går och försvarade överenskommelsen och trots motstånd i hans egen regering väntas en majoritet rösta för överenskommelsen.

Strejkande Fay Fotini, tror också att åtgärderna som är del av nödlåneprogrammet kommer att godkännas av grekiska parlamentet.

– Jag tror att de kommer att rösta ja. Vad har de för alternativ? Vad annat kan de göra?, säger Fay Fotini.