Trumps kampanjbild innehöll personer i naziuniform

Donald Trump har hamnat i blåsväder igen efter att hans Twittersida lagt upp en kampanjbild där en bild på soldater bärande SS-uniformer syns.

Bilden i fråga var en kampanjbild där olika bilder utöver den på soldaterna, bland annat Donald Trumps ansikte, dollarsedlar och Vita Huset var bildredigerade på en amerikansk flagga. Under bilden står en text som översatt till svenska lyder: "Vi behöver riktigt ledarskap. Vi behöver resultat. Låt oss lägga USA på banan igen"

På Twitter upptäcktes bilden när en användare frågat Trumps konto huruvida soldaterna på bilden tillhör den nazityska styrkan "Wehrmacht".

Inte första gången

Det är inte första gången Trump hamnat i hetluften över kontroverser. Under sin karriär har han bland annat ifrågasatt President Obamas födelseplats och skolgång, kritiserat religiösa ledare, samt stämt komiker som skämtat om honom. Bara nu senast har han fått kraftig kritik då han under sitt tal för att tillkännage sin kandidatur till presidentvalet hävdat att den mexikanska regeringen avsiktligen skickar droger, våldtäktsmän och kriminella till USA. 

Inte riktiga Wehrmacht-soldater

Donald Trumps Twittersida raderade sedan bilden och en talesperson har kommenterat att bilden gjorts av en praktikant som nu bett om ursäkt.

Bilden som använts är inte en bild från självaste Nazityskland, utan en genrebild från en bildbank som föreställer personer som spelar SS-soldater i ett krigslajv.

Ett urval av Trumps kontroverser: