Bröderna Fritzson stortrivs i Degerfors

8:49 min

Bröderna Ludvig och Hannes Fritzson från Mölltorp laddar nu inför omstarten av Superettan med sitt Degerfors.

Lillebror Ludvig har varit starkt bidragande till att det klassiska brukslaget ligger på en kvalplats mot allsvenskan efter halva säsongen.

De två bröderna Ludvig och Hannes Fritzson, som fick sin fotbollsfostran i Mölltorp/Brevik, värvades inför säsongen från division 2 och Tibro AIK till Degerfors i Superettan.

Ett rejält kliv uppåt i seriesystemet och samtidigt ett ordentligt miljöombyte då Sportparken i Tibro byttes mot Stora Valla.

– Allt runtomkring är mycket bättre här och det är en väldigt fin och klassisk arena så det är en ära att få spela här, säger 22-årige storebrodern Hannes.

– Jättestort att få spela här. Jag njuter, fyller lillebrodern och den snart 20-årige Ludvig i.

Ludvig och Hannes Fritzon har under sin debutsäsong i Degerfors gjort avtryck i den klassiska klubben och framför allt är det den tekniske mittfältaren Ludvig som utmärkt sig som ett stjärnskott.

När säsongen började stod han utför truppen men det hela tog en sanslös vändning när han i sin första match från start gjorde två mål mot topplaget Östersund.

Ludvig följde sedan upp med att göra matchens enda mål i segern mot Syrianska hemma på Stora Valla.

Dessutom var han högst delaktig i skrällen mot serieledaren Jönköping Södra innan uppehållet, då Fritzson den yngre slog frisparken som ledde fram till vinstmålet i slutskedet av matchen.

– Jag är fantastiskt nöjd med vad jag har presterat på slutet. Det trodde jag inte innan säsongen.

Vad är det som gjort att det gått så pass bra?

– Jag har kommit in i det bra och har fått utvecklas här i Degerfors med så här bra spelare och fått göra några mål och det har höjt självförtroendet.

Om det gått spikrakt uppåt för lillebroder Ludvig så har storebrodern Hannes haft något av en omvänd trend.

Mittbacken gjorde en stark försäsong och fick starta i premiären. Men när den rutinerade och ex-allsvenske Patrik Anttonen var tillbaka från skada så blev Hannes bänkad.

22-åringen menar att det varit en ganska stor omställning att gå från Tibro i division 2 till Degerfors i Superettan.

– Fotbollssteget är ganska stort. Det är betydligt högre nivå på allting och matcherna är något helt annat än det man är van vid i division 2. Det har varit ganska tufft men ändå ett bra steg att ta, säger Hannes som hoppas få mer speltid i höst.

– Det kommer alltid skador och avstängningar så jag hoppas på chansen i någon match i alla fall.

De båda bröderna har märkt av det massiva intresse som finns kring fotbollen i Degerfors där Ludvig blivit en ny publikfavorit på Stora Valla efter den senaste tiden framgångar.

Något som blir extra tydligt när man pratar med folk kring föreningen.

Tisdagens träning följdes av ett tiotal inbitna fans som stod utanför stängslet till träningsplanen.

Ett par cyklister och ett antal bilar följde lagets övningar och i en av bilarna sitter Björn Werner, pappa till Degerfors tränare Patrik Werner, och han har sin uppfattning klar om bröderna Fritzson.

– De har varit över förväntan. Det trodde man inte när de är så unga och kom från division 2, säger Björn Werner där han sitter bakom ratten.

Framför allt är han imponerad över den yngre brodern Ludvigs framfart innan uppehållet.

– Jag tror på honom. Degerfors är en plantskola och om något år så tror jag det är han som är den näste som går som proffs eller till allsvenskan, spår Björn Werner.

På lördag har Superettan omstart efter sommaruppehållet och då gästas Degerfors av Värnamo på Stora Valla.