Arlöv

Ingen gripen för granatattack

Polisen har ännu inte gjort några gripanden efter nattens granatattack mot ett hyreshus i Arlöv. I nuläget ser polisen ingen koppling till andra dåd i området.

– Det här är mycket allvarliga och grova brott som händer på en liten yta och då är det klart att vi undrar och tror. Men varje ärende utreds för sig och sen får vi koppla ihop dem i ett större sammanhang, säger polisens presskontakt Ewa-Gun Westford.

Stämningen i Arlöv är orolig efter den senaste tidens händelser.

--Jag blir orolig när det är mörkt. Det var jag inte innan, säger butiksinnehavaren Maha Al-Badry, vars kiosk ligger bara ett stenkast från platsen där en 20-åring dog av flera skott förra helgen.

Många i området deltog igår i en minnesstund för 20-åringen. Tanken var visa respekt och avsky för våldet. Men kort därefter larmades polisen till korsningen Kärleksvägen och Lundavägen där en skottlossning ska ha skett. Det finns inget offer och ingen gärningsman på plats men däremot säkrades patronhylsor och vittnesuppgifter.

Strax efter midnatt skedde en explosion på Byggmästaregatan. Polisen tror att det rör sig om en handgranat som kastats mot huset men som studsat tillbaka och gått av på gräsmattan utanför en källarlokal i hyreshuset. Det finns ingen hotbild mot någon enskild i huset, uppger polisen.

I veckan exploderade en handgranat i Malmöstadsdelen Augustenborg. Polisen undersöker nu om det finns en koppling.

--Det är viktigt att vi kan ta vara på delarna av handgranaterna. Då kan vi undersöka gemensamma faktorer som tillverkare eller andra spår, säger Ewa-Gun Westford.