BORÅS

Flytt från Bodaskolan stoppas

1:21 min

Flytten av Bodaskolans kommunikationsklasser skjuts upp. Flytten, som P4 Sjuhärad och andra medier berättade om i förra veckan, berör barn med språksvårigheter och diagnoser som autism, och är alltså extra känslig.

Bodaskolan har blivit för trång och de som då ska flytta är kommunikationsklasserna, meddelades föräldrarna efter att ansvariga tjänstemän gått på semester.

Nu har politikerna i Stadsdel Öster tagit över och flytten skjuts upp.

– Jag är missnöjd med att man inte har varit mer tydlig i kommunikationen tillsammans med vårdnadshavare. Det är oerhört viktigt för de här barnen, säger Ida Legnemark (V), ordförande i Stadsdelsnämnden Öster.

Flytten av kommunikationsklassen kommer alltså bli av senare. Under gårdagen togs det kontakt med representanter för föräldrarna och ett brev ska också gå ut till samtliga föräldrar.

– Det vi har gjort är att vi har satt en person som är ansvarig och som föräldrarna kan höra av sig till. Det är naturligt att det blir många frågor och att det väcks en oro när något sådant här ska ske.

Ida Legnemark tycker det är viktigt att föräldrar och barn får ett bra och lugnt sommarlov.

– Det viktigaste är att det blir så bra som möjligt för de barnen, trots det här missödet som har skett nu i sommar, säger Ida Legnemark (V), ordförande i Stadsdelsnämnden Öster.