Politiker och lärare hängde ut ung kille på Facebook

1:29 min

En politiker som också jobbar som lärare i en kommun i Västmanland, har fått ta emot kritik och en reprimand från sin arbetsgivare. Detta efter att han hängde ut en före detta elev på Facebook.

I inlägget hotar Centerpartisten och läraren att hänga ut den person som har kissat på hans bil med fullständigt namn på Facebook. Personen får fram till klockan 16 samma dag att kontakta politikern annars skulle hotet att bli verklighet.

När klockan sedan blev 16 skrevs den misstänkta personens namn ut – en ung kille som tidigare gått på skolan som politikern jobbar på.

Det här väckte stora reaktioner och många ställde sig kritiska till uthängningen.

Såhär kommenterar Birgitta Andersson, distriktsordförande för Centerpartiet i Västmanland, händelsen:

– Vi i Centerpartiet tycker inte att man skriver sådär på Facebook, men om man ändå gör det så måste man ta ansvar för det och det tycker jag att han har gjort.

Även skolan där politikern jobbar reagerade på inlägget.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Jag har samtalat med Lärarnas Riksförbund och det fack som läraren ingår i och vi har beslutat att ge honom en skriftlig erinran, säger Barn- och utbildningschefen på orten.

Inläggen raderades senare från politikerns Facebook-sida och ersattes med en ny statusuppdatering där han bad om ursäkt för det han skrivit och sagt. Han menar att han handlat i affekt.

När P4 Västmanland kontaktar politikern vill han inte uttala sig om händelsen.