Familjen återförenas på Gotland

6:13 min

När Jamal Hima flydde till Sverige från krigets Syrien trodde han att familjen snart skulle få komma efter honom. Men det kom att dröja 15 månader innan familjen fick återförenas i Visby.

I onsdags åkte Jamal Hima till Visby flygplats med en bukett blommor. Och när han åkte därifrån var det tillsammans med sin fru och sina sex barn, som han inte träffat på 15 månader.

Jamal har jobbat hårt för att få familjen till Sverige, men han har också haft hjälp av Integrationsenheten på Gotland. Enheten tog över flyktingmottagandet i regionen den 1 januari i år och sedan dess har antalet flyktingar som kunnat komma till ön tredubblats.

Det största problemet för familjen Hima har varit att Nur, Jamals äldsta dotter, är 18 år och därmed inte automatiskt kvalar in för anhöriginvandring. Integrationsenheten har hjälpt till för att Nur också ska få komma till Gotland, genom otaliga kontakter med myndigheter.

- Jag är så glad att få vara med min familj och min pappa - säker frång kriget och rädslan. Jag hoppas att vi ska ha ett bra liv tillsammans allihop, säger Nur Hima.