Tre röda kort när AIK vann i EL-kvalet

3:55 min

AIK vann första ronden mot Sjirak i kvalet till Europa League. Matchen slutade 2-0.

I händelsernas centrum: tvåmålsskytten Henok Goitom, nyförvärvet Stefan Ishizaki och domaren.

Ishizaki, 33, gjorde comeback i Solnalaget - efter ett elva år långt äventyr i Italien, Norge, Sverige och USA.

Han tog plats till höger på mittfältet men växlade kant med påhittige Niclas Eliasson under matchens gång.

Det regnade rejält över arenan i Stockholm den första kvarten. Ishizaki verkade trivas bra, han var inblandad i mycket och skapade oreda i Sjiraks försvar med smarta "one touch-passningar".

I mitten av den första halvleken var Ishizaki nära att rulla in 1-0, men bollen smet utanför. AIK fick sedan ett ännu bättre läge att fixa matchens första nätrassel.

Henok Goitom sparkades ner i straffområdet och domaren Vladimir Vnuk från Slovenien pekade på elvameterspunkten. Mohammed Bangura klev fram, men straff var svag och Sjiraks målvakt, Vsevolod Emrakov, räddade både skottet och returen.

Men ledningsmålet skulle inte dröja.

I den 29:e minuten skickade Ishizaki in ett lågt skruvat inspel från vänster. Goitom visade prov på sin spelintelligens, stack fram en fot och skarvade in 1-0.

– Efter vårt 1-0-mål så tycker jag att vi har ganska bra kontroll på det, sedan blir det en väldigt speciell match i andra halvlek, säger Stefan Ishizaki till Radiosporten.

Den andra akten blev intensiv. Full av heta känslor och de gula korten duggade tätt. Och Sjiraks Edgar Malakjan visades ut 20 minuter före full tid.

Hemmalaget hade mycket boll, skapade en del fina målchanser, framförallt genom Bangura som jagade revansch för straffmissen. Sjirak satsade på kontringar.

I den 83:e minuten avgjordes tillställningen, när AIK fick straff, igen. Goitom rullade kallt in bollen - hans andra mål i matchen.

Kort därefter plockade domaren upp det röda kortet igen och ännu en Sjirak-spelare fick lämna planen. Räkna med en het returmatch i Armenien.

– Jag hoppas att vi gör mål där nere och då ska det väldigt mycket till om de ska slå oss, säger AIK:s tränare Andreas Alm.