Östergötland

Östgötsk totaldominans i grässlalom

2:18 min

Edvard Nord från Linköping är bäst. Ja, så enkelt kan det faktiskt vara. För fjärde året i rad har han nämligen tagit SM-guld i grässlalom.

Under fyra år har SM-tävlingar i grässlalom arrangerats i skånska Brösarp. Där är 20-åriga Edvard Nord, från Linköping och tävlandes för Norrköpings slalomklubb, nummer ett för fjärde året i rad.

– Det var min tränare på skidgymnasiet i Torsby som berättade för mig att han hört talas om evenemanget. Det var så jag blev intresserad och det slutade med att jag åkte till Brösarp, säger Edvard Nord.

Grässlalom påminner mycket om slalom på snö berättar Edvard Nord vidare.

– Det är egentligen bara skidorna som skiljer sig. Det är en annan typ av skida med larvband under som rullar, berättar Edvard Nord.

Sporten har funnits sedan 1970-talet, men här i Sverige är intresset inte jättestort än så länge. Eftersom Edvard har gått fyra år på skidgymnasiet är frågan om vilken typ av slalom han är bäst på relevant.

– Jag har ju inget SM-guld i vinterslalom, men svårt att säga. Det är lite lättare att komma fram inom grässlalomen, säger Edvard Nord.