LO ställer in familjedag i Folkets Park

LO-sektionen Malmö-Svedala beslutade på tisdagen att ställa in sin familjedag i Folkets Park i Malmö. Bakgrunden är uppgifterna om svartjobb och brott mot kollektivavtalet på Axels Tivoli.

– Vi har inte förtroende för den som driver Axels Tivoli. Med tanke på temat för familjedagen, att slå vakt om kollektivavtalet, och då kan viten arrangera en familjedag med glädje i parken, säger Lars Svensson, ordförande i LO-sektion Malma-Svedala.

I nästan 20 år har LO-sektionen i Malmö arrangerat en familjedag en gång om året, flera tusen personer brukar komma, men i år ställs alltså dagen in.

Anledningen är att P4 Radio Malmöhus i en rad inslag avslöjat att flera utländska arbetare på tivolit i parken jobbar för usla löner och att arbetsförhållanden är dåliga. Först när missförhållandena avslöjades anmälde arbetsgivaren några av arbetarna till skatteverket.

Det här har upprört LO-sektionen i Malmö som också tycker att Malmö kommun, som ju gett Axels Tivoli i uppdrag att driva nöjesfältet i Folkets park, agerat minst sagt svagt.

– Jag tycker att Malmö kommun kunde ha varit mer aktiv för att få fram alla korten på bordet, säger Lars Svensson.