P4 Kalmar

Fanny Nilsson vann länsfinalen av Svensktoppen nästa

På torsdagskvällen tog Fanny Nilsson från Kalmar hem P4 Kalmars länsfinal av Svensktoppen nästa på Larmtorget i Kalmar. Det var en överlycklig vinnare som fick framföra sin låt "Alone" en extra gång inför storpublik på torget. 

Fannys låt skrevs speciellt för henne till tävlingen av förra årets succékompositörer Thomas "TK" Karlsson och Martin Eriksson, som också skrev förra årets vinnarlåt "Den där dan" till Kalle Johansson.

Nu blir det en spänd väntan för Fanny tills Sveriges Radios jury avgör om det också blir riksfinal på Liseberg i början på september. Besked om Fanny kommer med bland de åtta som gör upp om att vinna hela tävlingen kommer i mitten av augusti. 

Vem är vår vinnare?

Fanny är 17 år och går andra året på gymnasiet. Hon är född i Göteborg men bor nu i Kalmar med sin familj. Hon går på Stage4You Academy i Torsås och hennes stora intressen är att sjunga och dansa. Fanny skriver en del egen musik och hennes stora dröm är att bli artist och kunna leva på sin musik.

Starkt finalfält 2015

Årets sju finalister på Larmtorget hade starka bidrag med bra låtar och alla gjorde dessutom bra framträdande på scenen. Artisterna som gjorde upp om segern var Dimpker Brothers, Therese Nestor, Lionfly Secrets, Johan Mauritzson, Daniel Alleved, Jenny Fagerstrandh och Fanny Nilsson som till slut alltså stod som segrare. 

Förra årets vinnare på scenen

Kalle Johansson, som vann förra årets Svensktoppen nästa med sin låt "Den där dan", avlöste länsfinalisterna på scen och var kvällens huvudartist på torget.

P4 Kalmar har arrangerat deltävlingar på Larmtorget under åtta sommarkvällar.