Jägareförbundet om anklagelser om förberedande till tjuvjakt

5:18 min

Alpo Syväjärvi, ordförande i Jägareförbundet i Sörmland, bemöter nu påståendet från Anti Poaching Unit, APU, om misstänkt förberedelse till illegal jakt.

De döda får som enligt stiftelsen Anti Poaching Unit i söndags låg vid vägkanten i området kring Molstabergs Säteri utanför Gnesta, har inte lagts där för att locka till sig varg, som jägare sedan skulle kunna skjuta illegalt. Det säger Alpo Syväjärvi, ordförande i Jägareförbundet i Sörmland. Kropparna låg istället där i väntan på att fraktas bort och förstöras, vilket även Länsstyrelsen i Stockholm uppgav till P4 Sörmland under onsdagen.

Alpo Syväjärvi är en av många som har reagerat på att Anti Poaching Unit påstår att det har planerats tjuvjakt och att stiftelsen även har polisanmält händelsen, som P4 Sörmland rapporterade om igår. 

Han tycker också att det behöver göras något åt vargarna i området runt Gnesta, innan ytterligare en attack på får inträffar.

– Enligt oss är konsekvenserna av de här attackerna för allvarliga, så det är dags för länsstyrelsen att ta sitt ansvar och fattar beslut om att bedriva skyddsjakt på de här individerna, säger Alpo Syväjärvi.