BOWLING SPECIAL OLYMPICS

Guldyra när Thomas Andersson kom hem

6:11 min

Han hoppades på en medalj och kom hem med tre. Det var en lycklig Thomas Andersson som togs emot på resecentrum i Skövde efter Special Olympics.

Många väntade på att tåget med olympiern Thomas Andersson skulle rulla in på Skövde central efter den långa resan från Los Angeles och Special Olympics. Men Thomas Andersson hade själv ingen aning om vad som väntade på andra sidan perrongen.

Sture Persson är vän till Thomas Andersson och var en av de som laddade med blommor och plakat inne på resecentrum i Skövde.

– Det är stort för handikappidrotten att ha en representant ute i ett olympiad. Det här är riktigt, riktigt stort, säger Sture Andersson.

Med en tung bowlingväska i ena handen och inte mindre än tre olympiska medaljer runt halsen kom Thomas Andersson ut från den genomskinliga passagebron och möttes av jubel och hejarop. "Ett fyrfaldigt leve för Thomas, han leve! Hurra, hurra, hurra, hurra!" ekade på Skövdes resecentrum.

Thomas Andersson brister ut i ett "ja!" men samlar sig genast,

– Det här är inte sant, utbrister han och blir mottagen av nära och kära.

Totalt kammade den svenska OS-truppen hem 20 guld-, 12 silver- och 14 bronsmedaljer. Förutom Thomas Anderssons guld i tvåmanna-bowling och silver i singel och lag lyckades Anneli Bergman från Karlsborg silver i golf.