Boström skrällde – tog VM-brons

2:47 min

Olle Boström rundade av en mycket lyckad svenskdag i orienterings-VM i Skottland. Han slog till med ett brons på medeldistansen, 13 sekunder från guldet.

Tidigare under tisdagen tog Annika Billstam guld och Emma Johansson brons på damernas medeldistans. Och Olle Boström följde upp svensksuccén i skotska Darnaway vid Inverness när han slutade trea i herrarnas lopp.

24-åringen stod för en stark avslutning på loppet och var i mål endast slagen av vinnaren Daniel Hubmann från Schweiz och fransmannen Lucas Basset.

– Jag gjorde en miss precis innan sista kontrollen, jag hittade inte staketöppningen. Jag vet inte hur mycket jag lägger bort där, kanske 15-20 sekunder, det kan vara guldet jag vill inte fundera på det. Då trodde jag att det var kört, men sen visade det sig att det räckte till medalj ändå, säger Olle Boström till Radiosporten.

Boström var 13 sekunder efter guldmedaljören och tio sekunder från silvret. Bakom sig hade han norrmannen Magne Daehli med 13 sekunders marginal.

– I det stora hela så måste jag bara glädjas åt det här även om jag just nu känner av det där sista misstaget, säger han.

Gustav Bergman var på förhand det stora svenskhoppet, men saknade tempot i löpningen och var långt efter redan vid de första kontrollerna. I mål var Bergman 17:e, 2.22 efter segrande Hubmann. 

Den tredje svensken, William Lind, slutade på 21:a plats, 2.32 efter.

I morgon väntar stafetter i Darnaway.