Svenskt fiasko i herrstafetten

1:46 min

Sveriges herrar lyckades inte försvara sitt guld i stafetten i orienterings-VM. Efter en miss på förstasträckan var i princip tävlingen körd för svenskarna. Till slut blev det en sjundeplats.

Sveriges herrlag misslyckades med att försvara sitt VM-guld från i fjol när stafetten i orienterings-VM avgjordes i Skottland.

Efter en tidig miss av Jonas Leandersson på förstasträckan hamnade Sverige efter, och man hade sedan inte med medaljstriden att göra.

Olle Boström och Gustav Bergman gjorde inga stora misstag på sina sträckor men kunde inte ta in på täten. I mål var Sverige sjua, 4.48 efter guldlaget Schweiz.

– Det var en kontroll som förstörde allting. Det tog ett tag att hitta tillbaka efter min miss. Efter det var jag själv i ett vakuum. Jag fick verkligen jobba med mig själv att hitta tillbaka till flytet. Det tog några sträckor innan jag hade återhämtat mig och kunde få upp farten, säger Jonas Leandersson.

Favoriten Schweiz med Fabian Hertner, Daniel Hubmann och Matthias Kyburz hade inga problem att springa hem guldet. Redan från start var man i täten och man var aldrig riktigt hotade.

För Daniel Hubmann blev det andra guldet på två dagar, efter sin seger på medeldistansen i går.

Norge knep silvret efter en fin slutsträcka av Magne Daehli. Bronset gick till Frankrike som ställde upp utan stjärnan Thierry Gueorgiou.