Boende på flyktingförläggning i Arboga misstänks för knivdådet

1:00 min

Det är två män på en flyktingförläggning i Arboga som är anhållna misstänkta för morden på Ikea. Det berättade polisen på en presskonferens idag. Än så länge är motivet till dådet oklart.

Polisen bekräftade på presskonferensen att det är två personer som är anhållna misstänkta för att ha dödat en man och en kvinna inne på Ikea.

En av de anhållna är allvarligt skadad och vårdas fortfarande på sjukhuset i Västerås. Han har därför inte kunnat förhöras, utan är anhållen i sin frånvaro och polis finns på plats på sjukhuset.

Den 23-årige man som också är misstänkt för mord, och är anhållen, förnekar brott.

– De två misstänkta männen bor på en flyktingförläggning i Arboga. Vi vet inget om någon närmare kontakt dem emellan, säger vice chefsåklagare Eva Morén som leder förundersökningen.

När det gäller motivet till dådet så poängterar polisen att man inte kunnat se något politiskt motiv. De två misstänkta är inte kända av polisen sedan tidigare.

– Vi har inte heller kunnat se någon som helst koppling mellan de misstänkta och offren, säger förundersökningsledare Eva Morén.

Nu arbetar polisen med att fortsätta att höra vittnen till händelsen. Det var mycket folk på Ikea igår och fortfarande är det många som hör av sig till polisen med upplysningar.

Polisen jobbar också vidare med den tekniska undersökningen. Man har hittat knivar på mordplatsen men åklagaren och polisen vill inte kommentera om det är just mordvapnen som hittats.

Polisen satsar också på trygghetsskapande åtgärder, och finns på plats på Ikea och på flyktingboendet i Arboga.