Ikea i Västerås öppnar igen

1:58 min

Efter måndagens vansinnesdåd ,då en mamma och hennes 28-åriga son knivmördades i köksavdelningen, öppnar varuhuset igen i dag. Både personal och besökare ska försöka gå tillbaka till det normala.

Två män är misstänkta, båda bor på en flyktingförläggning i Västmanland.

– Vi är som en familj på boendet säger Suleman Umar som bor på samma flyktingförläggning . Vi bor ihop, skrattar ihop , ja de gör allt ihop. Men nu vet han inte vem han kan lita på och han känner sig rädd, fortsätter han.

 Fram tills nu har jag känt mig trygg, men nu måste vi vara rädda för varandra säger Suleman Umar.

 Det är fortfarande många frågetecken kring vad som faktiskt hände i måndags på Ikea-varuhuset i Västerås.

Två män misstänks för knivdådet. Den ena, en 35-årig man som på sannolika skäl är misstänkt för mord och anhållen i sin frånvaro. Han anses vara huvudmisstänkt, och han ligger sedan i måndags på sjukhus med allvarliga skador . Hur han fick dessa skador är fortfarande okänt.

 För den andra, en 23-årig, är misstankarna inte lika starka. Och han greps kort efter dådet men nekar till all brott.

 I går beslutade varuhuset att stoppa all försäljning av knivar tillsvidare. ​Något Isabelle Andell, en av få som besökte köpcentrumet i går, tyckte var bra.

– Säljer man knivar eller vassa föremål i butiker överlag, ska de ligga i förpackningar som det inte går att bryta upp. Det ska vara säkrat. Det tycker jag är ganska logiskt. Och det gäller inte bara Ikea utan alla affärer överlag. Även vassa saxar är smart om de ligger förpackade så att de inte går att använda. De låser ju in andra diverse farliga vätskor och ämnen, och om man tänker så långt kan man väl tänka på vassa föremål också, säger hon.