Moderaterna kräver Pinheiros avgång

5:32 min

Moderaterna i Sundsvall kräver nu att barn- och utbildningsnämndens ordförande Joao Pinheiro (S) avgår efter beskedet att skoldirektören Tommy Nilsson slutar med omedelbar verkan, bara dagar innan skolstart.

– Det beror på det bristande ledarskapet från hans sida.  Joao Pinheiro har inte ett bra sätt att leda nämnden. Han har tidigare försökt att lägga ner skolor i smyg, ekonomin går inte bra, och han har uttalat sig väldigt nedlåtande om skolor som behöver vårt stöd, säger Elin Nilsson (M) gruppledare i barn- och utbildningsnämnden.

Skoldirektör Tommy Nilsson slutar med motiveringen att han har en annan syn på ledning och styrning än barn- och utbildningsnämnden, så får nu nämndens politiska majoritet kritik från oppositionshåll.

I ett pressmeddelande kräver Moderaterna att nämndens ordförande socialdemokraten Joao Pinheiro ska avgå och att majoriteten borde kalla till ett krismöte.

Även folkpartisten Ina Lindström Skandevall som är ledamot i nämnden kommenterar händelsen i ett pressmeddelande och säger att hon tänker begära ordentlig information om vad som hänt.

– Det är bekymmersamt om det finns ett misstroende mellan nämndens politiska ledning och förvaltningsledningen. Dessutom har vi i oppositionen inte fått någon information om att det fanns ett misstroende, säger Ina Lindström Skandevall.

Joao Pinheiro har avböjt att kommentera kritiken och säger till P4 Västernorrland att han inte vill delta i någon pajkastning.