Nu byggs den nya ishallen i Enköping

1:39 min

Nu har arbetet med att bygga en ny ishall i Enköping dragit igång. 

Det är ett efterlängtat bygge säger Marcus Krantz, som är ungdomsansvarig för Enköping SK Hockey:
-- Det är jättehärligt, precis det vi har saknat. Konståkningsklubben och Enköping växer, hockeyn behöver mer tider och växer litegrand. Så det ska bli kul, absolut.

Hur länge har ni väntat på det här?
-- Jättelänge, många år har vi väntat. Men nu så, hoppet är det sista som överger en.

Just nu river man den gamla uterinken och avbytarbåsen bakom Bahcohallen i Enköping. Sen ska det byggas upp en ny ishall här.
Och det är en efterlängtad hall. Upplandsnytt har tidigare berättat om att det varit en hel del bråk om träningstider i hallen som finns - förra året gick det så långt att skyddsombud hotade att stänga hallen. Men nu hoppas man kunna lösa det.
Jesper Englundh (S), är ordförande upplevelsenämnden:
-- Föreningslivet har verkligen skrikit efter att vi måste göra någonting, och nu tar vi verkligen tag i detta. Nu får de mycket mer istider i och med att hallen kommer att byggas, det är väldigt glädjande.

Varför tar det så lång tid att fixa till det här?
-- Jag vet inte riktigt, för det har pågått i flera år där man har pratat om en hall här ute, och det har varit i flera omgångar. Och vi gick till val på det här, och är väldigt glada att vi har kunde fatta beslutet direkt när vi tog över.

36 miljoner kronor ska bygget kosta, och man hoppas att den nya hallen är färdig om ett år.
Det har kommit kritik mot att uterinken nu försvinner, och att det minskar allmänhetens tider för åkning.
-- Jag har hört den kritiken. Nu är det här ett område som det finns stora planer för och där det ska byggas väldigt mycket de kommande åren. Så det finns helt enkelt inte riktigt plats just nu, och då var det prioritering att bygga hallen istället, säger Jesper Englundh.

Tanken är också att allmänheten ska få tider i den nya hallen enligt kommunen.