Le Pen besviken på sin dotter

1:51 min

Det franska högerextrema Nationella Frontens grundare Jean-Marie Le Pen är besviken efter att ha blivit utesluten som medlem i sitt eget parti. I en intervju med en fransk tv-kanal beskriver han sig som ett offer för en strid som utkämpas av partiet.

– Jag undrar vad jag har gjort min dotter för att förtjäna den här behandlingen, säger Jean-Marie Le Pen till tv-kanalen BFMTV.

Efter att Nationella Frontens högsta ledning hållit förhör med Jean-Marie Le Pen i går fattades beslutet om hans uteslutning, ur det parti, han själv grundade för 45 år sedan.

Hans advokat Frédéric Joachim säger att man kommer att bestrida beslutet.

Nyligen gav en domstol Jean-Marie Le Pen rätt att behålla sin titel som hedersmedlem i Nationella Fronten på livstid.

Det är fyra år sedan som har utsåg sin dotter Marine Le Pen till sin efterträdare på partiledarposten, men på senare tid har konflikten dem emellan utkämpats i rättssalar. De båda talar nu mer bara med varandra genom ombud.

Med väljaropinionen i ryggen, vill Marine Le Pen tvätta bort bilden av ett kontroversiellt parti på yttersta högerkanten. Då måste extrema otyglade röster som Jean-Marie Le Pens tystas. Han har flera gånger fällts för rasistiska och antisemitiska uttalanden.

Den nu 87-årige Jean-Marie Le Pen beskriver sig själv som ett offer i en strid och han säger till BFMTV att han inte längre stödjer Marine Le Pen som partiledare.

Om konflikten också påverkar väljarskarorna åtestår att se.