Bråk inledde Uefamöte

Bråket mellan Lennart Johansson och Sepp Blatter fortsätter. Under invigningstalen till Uefakongressen i Stockholm på torsdagsmorgonen vädjade Blatter om att problem ska hanteras internt, medan Johansson ställde krav på öppenhet och ansvar.
– Låt oss svepa åtsidan alla rykten som påstår att jag skulle vilja minska Uefas inflytande inom Fifa. Jag vore en dåre om jag gjorde det, sade Blatter, citerad av TT. Han vädjade om solidaritet och enighet och lockade med fortsatt penningflöde från Fifa till Uefa och de övriga kontinenternas federationer. – Jag vädjar till den europeiska fotbollsfamiljen: låt oss tänka på fotboll och glömma de interna problemen, eller åtminstone hantera dem internt, sade Blatter.
Johanssons tal handlade om öppenhet och ansvar och om att förbättrat samarbete mellan Fifa och kontinenternas federationer måste till. En policy behöver utvecklas i större samverkan, enligt Johansson. – Jag, Lennart Johansson, vill ha harmoni mellan Uefa och Fifa. Relationerna måste förbättras utan att nya bråk provoceras fram. Jag har alltid försökt vara öppen och rak, så jag hoppas ni förstår varför jag måste ta upp dessa frågor, sade Johansson till delegaterna.