Polisen: Branden var anlagd

4:26 min

Polisen säger nu att branden på Elsa Andersons konditori i Norberg med största sannolikhet var anlagd. Dådet ska också ha varit riktat specifikt mot den byggnaden.

– Det senaste är att vi kan gå ut till allmänheten och konstatera nu att det är en anlagd brand, säger Peter Drake som är kommunikationschef vid polisen.

– Det är ju inlett en förundersökning om grov mordbrand och allt tyder nu på att det också är riktat mot den här byggnaden. Det kan ju vara bra att känna till om man bor i Norberg, eller är orolig för någon fortsättning, så tyder allt i nuläget på att det är riktat mot den här byggnaden.

Vad är det som gör att ni är så säkra på att branden är anlagd?

– Det kan vi inte gå in på. Vi har många uppgifter som stärker den här bilden, säger Peter Drake.

Men polisen poängterar att man fortfarande är mycket angelägen om att få in tips och iakttagelser från allmänheten.

– Utredningen kan bara stärkas av att vi får fler uppgifter från allmänheten.

Utredningsarbetet fortsätter nu med bland annat fler förhör och dörrknackning i området. Det kommer också att finnas en polispatrull i centrala Norberg imorgon lördag, berättar Peter Drake.

Varför skulle det här vara riktat mot just Elsas?

– Det kan vi inte säga, vi har inte hela bilden där. Men det finns saker i själva skeendet som gör att vi säger det nu att allt tyder på att det är riktat mot byggnaden, säger Peter Drake.

Det finns än så länge ingen misstänkt gärningsman, men polisen tror inte att det handlar om en pyroman. Norbergsborna ska inte behöva känna sig oroliga menar Peter Drake.

– Det mesta tyder på att det är just den här byggnaden man ville komma åt. Förhoppningsvis ska det också stilla oron i Norberg, för det gör ju att man inte behöver oroa sig för att det ska ske ytterligare bränder med anledning av det här.