Hyllas som hjältar efter ingripande i terrorattack

1:50 min

Tre amerikaner och en britt tackades för sitt ingripande vid terroristattacken i går ombord ett tåg till Paris. Både den franske presidenten Hollande och den amerikanske presidenten Obama framförde ett offentligt tack efter händelsen.

Spencer Stone, Anthony Sadler, Alek Skariatos och Chris Norman heter de fyra män som hyllas som hjältar dagen efter att de lyckades övermanna en terrorist ombord på ett tåg.

Allt inträffade sent på fredagskvällen ombord på tåget från Amsterdam till Paris. En man tog fram ett maskingevär och började skjuta. Två av passagerarna är amerikanska militärer och tvekade inte att ta sig fram och tackla ner mannen på golvet.

Han attackerade dem med en kniv innan de tillsammans lyckades övermanna och binda mannen tills han kunde tas omhand av fransk polis.

En av militärerna och en passagerare vårdas nu på sjukhus för sina skador och båda uppges vara lindrigt skadade.

Den misstänkte terroristen uppges ha kopplingar till jihadister. Han steg på tåget i Belgien och hade med sig flera väskor fyllda med vapen. Belgisk åklagare har inlett en förundersökning om terroristbrott.

I Belgien höjs nu säkerhetsberedskapen på landets tåg- och järnvägsstationer. Och belgiska och franska myndigheter samarbetar i utredningen.

Collegestudenten Anthony Sadler var omtumlad men lättad efter händelsen.

– Det är mitt sista år på college och jag åkte på min första resa till Europa för att träffa mina vänner och vi fick stoppa en terrorist. Det är rätt galet, säger Anthony Sadler.