Dieselläcka efter olycka i Karlsborg

0:45 min

En lastbil välte i en rondell i Karlsborg vid tvåtiden i natt och räddningstjänsten har arbetat hela dagen med att sanera diesel som läckt ut.

Det var i rondellen vid campingen som lastbilen välte. Lastbilen tillhör ett tivoli som var på väg söderut när föraren av oklar inte klarade av att hålla sig på vägen i rondellen.

– På flaket på den här bilen har det funnits en fastmonterad farmartank med två kubik diesel i som då har läckt. Vi har pumpat över det mesta innehållet i en slamsugningsbil under natten, säger Joakim Dahlund, räddningstjänstens insatsledare.

Räddningstjänsten uppskattar att minst 200 liter dieselolja rann ut i marken. Ungefär två lastbilslass med jord blev nedsmutsad och har under dagen grävts upp och skickats till en deponi.

Arbetet har orsakat ett stort hål i cykelbanan som ska fyllas igen. Men mer arbete återstår då man senare ska asfaltera cykelbanan och sätta upp ett räcke. På grund av att det finns många olika typer av kablar i marken har arbetet dragit ut på tiden.