ETER fredag 20 maj

Fortfarande porr på hotell för kommunanställda
Snart har ett år gått sedan en diskussion om porrfria hotell hölls i kommunfullmäktige. Då väcktes kravet på att anställda inom Gotlands kommun inte längre skulle bo på hotell som visade porr på teveapparaterna, ett krav som kommunen gick med på. Men än idag så bor politiker och tjänstemän från Gotlands kommun på hotell som visar porr.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Nu börjar flyttkarusellen för öns studenter
Nu kommer sommaren och för öns högskolestudenter innebär det allt som oftast att man måste flytta från sin bostad för att ge plats för turister. Det här har studentkåren Rindi försökt ändra på i flera år, men tycker inte att det har hänt tillräckligt mycket. Nu tar Rindi hjälp av Sveriges förenade studentkårer, SFS, och nätverket jagvillhabostad.nu för att göra frågan om studentbostäder året runt till den hetaste valfrågan i nästa års val.

Reporter malin.appelqvist@sr.se


Femteklassare kämpar för finalplats
Ikväll är det dags för Solbergaskolan att slåss om en finalplats i Vi i femman. Semifinalen går mot värmlänningar från Karlskoga. Men för att kunna gissa hur det går, har Eter blickat bakåt i Vi i femman-historian.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Jobbseminarium lockar försvarsanställda
Det är nu definitivt klart att 25 tjänster kommer att flyttas till CSN i Visby från Stockholm. Det framkom idag på ett seminarium på P18, där CSN tillsammans med andra offentliga myndigheter presenterade sig för de försvarsanställda i visby som nu förlorar sina jobb.

Reporter patrik.widegren@sr.se