Timrå kommun köper arenan

1:15 min

Under måndagkvällen fattades beslutet att Timrå kommun köper arenan av Timrå IK för 45 miljoner. Vid förra mötet i mitten av juni stoppades beslutet av oppositionen som ville se att frågan skulle utredas bättre.

Hur ser du på köpet? Var det rätt eller fel av politikerna att säga ja? Berätta i kommenteringen.

Debatten slutade med att 25 röstade för beslutet och 12 emot. Fyra ledamöter avstod från att rösta. På plats under mötet fanns flera Timråsupportrar som säkert gläds över beskedet att kommunen nu köper arenan. Även Ewa Lindstrand var nöjd.

– Det känns skönt att äntligen kunna fatta beslutet. Det har tagit alldeles för lång tid. Nu har vi klarat av det, säger hon.

Tony Andersson (M) är besviken över beslutet.

– Att de som misskött sig inte får några konsekvenser sänder tråkiga signaler. Jag hade inte sagt något om Timrå IK hade haft styrelseledamöter som bestod av föräldrar, men nu är det professionella ledamöter, säger han.

En av frågorna som väckte mest debatt under kvällen var frågan hur hyresavtalet ska utformas. Det är en fråga som egentligen inte ska fattas i fullmäktige utan den ska tas i kultur- och tekniknämnden. Men flera ur oppositionen tyckte att detta borde vara en fråga för fullmäktige.

– För det första måste avtalet vara indexreglerat och det borde max sträcka sig över tio år. Som förslaget ser ut nu kommer det att sträcka sig över 20 år, säger Tony Andersson (M).

Kommunalrådet Ewa Linstrand håller fast vid att frågan inte ska tas upp i fullmäktige.

– Vi har gemensamt beslutat att detta är en fråga för kultur- och tekniknämnden.