Tidigare gatuhunden Arthur är populär i Örnsköldsvik

3:58 min

Fem månader har gått sedan gatuhunden Arthur kom till Örnsköldsvik. Idag är Arthur en välmående hund hemma hos familjen Mikael Lindnord och Arthur har bytt favoriträtt - från köttbullar till grillad kyckling!

Historien känner alla till vid det här laget. Hur multisportlaget från Örnsköldsvik fattade tycke för hunden Arthur i samband med en tävling i Ecuador. Hunden fick följa med under strapatserna och sedemera också hänga på när laget åkte hem till Sverige.

Efter flera månader i karantän åkte Arthur hem till Örnsköldsvik den 22 mars med husse Mikael Lindnord. Hunden blev en världskändis och intresset håller i sig.

– Det är väldigt många som stannar till och vill prata om Arthur, säger Mikael Lindnord. Vi får många mejl från människor som vill skicka presenter till Arthur.

Hur ser vardagen ut för Arthur?

– Han gillar att vara med mig ute i skogen och springa, säger Mikael Lindnord.

Den där berömda köttbullen som var den egentliga orsaken till att ni fattade tycke för varandra - är det fortfarande Arthurs favoritkäk?

– Det blev korv där ett tag men när vi grillat ofta under sommaren har han bytt igen. Nu är det grillad kycklingfilé som gäller, berättar Mikael Lindnord.

Det utländska intresset i mediabranschen för Arthur, det pratades om film och om böcker, hur blir det?

– Ingenting är klart, vi håller fortfarande på att prata om formerna, säger Mikael Lindnord.