Spänt läge efter dödsskjutning i Somme

1:26 min

Efter att fyra personer i går sköts till döds i ett läger för romer är läget mycket spänt i området. Den franska regeringen har reagerat starkt.

– En man gick in i området och dödade kallblodigt ett spädbarn på sex månader, en kvinna och en man. Flera blev skadade och en polis dog senare av skadorna, berättade inrikesministern Bernard Cazeneuve i tv i går kväll. Han uttryckte förtvivlan och medkänsla med de anhöriga. 

Ett treårigt barn och ytterligare en polis finns bland de skadade. Fortfarande finns många oklarheter kring dådet och mannen som började skjuta i lägret norr om Paris. President Hollande har också uttryckt sin bestörtning.

Franska medier beskriver ett mycket spänt läge bland de boende romerna i området nu.

Frankrikes inrikesminister berömde som så ofta hur poliserna agerat. Han poängterade hur en polis återigen fått sätta livet till för att skydda andra människor.

Häromdagen delade franska regeringen ut hedersutmärkelser till flera personer som lyckades stoppa en man som öppnade eld med automatvapen på ett tåg. Det kunde ha blivit ett mycket blodigt terroristdåd och Frankrike är skakat också efter den händelsen.

Den misstänkte gärningsmannen bodde i lägret, enligt franska medier.