Mordet på Lisa Holm: Så förklarar 35-åringen sina DNA-spår

2:49 min

Den mordmisstänkte 35-åringen säger att han inte har något med Lisa Holms död att göra. Han har en egen förklaring till hur dna-spåren har uppkommit.

Advokat Inger Rönnbäck företräder 35-åringen, och hon berättar hur den litauiske mannen förklarar de dna-spår som har hittats.

– Jag kan inte exakt gå in på vad han har svarat. Men de platser som är aktuella för spår är hans arbetsplatser, där han arbetar sex dygn per vecka och avsätter spår. Som hantverkare skadar man sig ibland och avsätter spår på olika platser. Det är vad han kan säga om det.

Åklagaren talar ju om DNA-spår på Lisa Holms tillhörigheter. Gäller den förklaringen även för de dna-fynden?

– Javisst, och vi har fortfarande inga skriftliga resultat, då är det svårt att värdera. Det kan ingen göra utan helt färdiga utlåtanden, inte ens åklagaren. Det är därför det dröjer, menar Inger Rönnbäck.

Hon har yppandeförbud och därmed inte samma rättigheter som åklagaren när det gäller att prata om detaljer. Dessutom har advokaten ännu inte tillgång till polisens hela utredningsmaterial.

Men hon är ändå kritisk till hur polisens utredning gick till, framförallt under de första kritiska dygnen, och att man i det skedet låste sig vid 35-åringen.

– Det ringer ständigt personer både till polisen och till mig och lämnar uppgifter, som  jag ibland kan förmedla. Det här är är inte klart ännu, bara för att han blivit häktad och omhäktad, menar Inger Rönnbäck.