Fyra barn bland de döda i lastbilen

1:42 min

Fyra av de 71 personer som hittats döda i en lastbil söder om Wien i Österrike var barn, troligtvis från Syrien. Österrikisk polis uppger att tre personer gripits, en av dem misstänks ha varit chaufför vid smugglingen.

Den österrikiska polischefen Hans-Peter Dozkosil berättar att 59 av de döda var män, åtta var kvinnor och fyra var barn, den yngsta troligtvis en tvåårig flicka.

De sammanlagt 71 döda personerna hittades igår i den vita frys-lastbilen som dumpats vid nödfilen på en österrikisk motorväg några mil sydost om Wien. Fordonet har nu flyttats till en tullbyggnad, och kropparna har tagits om hand.

Samtidigt har tre personer i Ungern gripits misstänkta för inblandning i händelsen. En av dem kan vara chauffören, en annan person kan vara ägare av den vita ungerskregistrerade fryslastbilen.

Personerna i lastutrymmet såg ut som om de knuffats in, och de har alla dött av syrebrist, enligt polisen.

Lastbilen ska ha åkt från Budapest i onsdags och kört in i Österrike några timmar senare.
Teorin är att människorna i lastutrymmet smugglats in i landet, och att chauffören sedan flytt. Först när vätska syntes från fordonet upptäckte polisen de döda kropparna.

Enligt den österrikiska polischefen Hans-Peter Dozkosil ska många av flyktingarna i lastbilen med stor sannolikhet ha flytt från kriget i Syrien.