Kritiserat företag anmält 50 gånger bara i år

4:42 min

Trots löften om att säljarna ska bättra sig och att de inte är något blufföretag så fortsätter anmälningarna att rasa in mot Jönköpingsföretaget Dental Clean.

Totalt 50 gånger har Jönköpingsföretaget Dental Clean anmälts i år. Företaget har länge fått kritik för sina okonventionella metoder och flera personer har upprörts när de fått fakturor trots att de inte tackat ja till någon produkt. P4 Jönköping har pratat med en drabbad kvinna. Personen i fråga tackade nej till erbjudandet men när hon kom hem från semestern låg både en faktura och ett inkassobrev hemma.

När den drabbade kvinnan hörde av sig till företaget slängde de först på luren i örat på henne och när hon mejlade dem hotades hon med förtal.

Hela samtalet lät väldigt oseriöst och jag framförde också att jag redan hade en liknande tjänst och att jag inte var intresserad. Tjejen jag pratade med bara fortsatte och frågade om det stämde att jag bor på den och den adressen. Jag svarade att det stämde men att jag inte var intresserad och att de inte behövde skicka ut några saker även fast det är gratis.

Företaget går under flera olika namn där Dental Clean är ett av dem, men mannen bakom företaget, Lukas Kirchberger, hävdar att det inte är ett blufföretag och att de inte erbjuder några produkter gratis, som kvinnan P4 Jönköping pratat med hävdat.

– Det är en jättetråkig berättelse. Mycket av det stämmer inte. För det första kan vi inte använda ordet gratis för inget vi säljer är gratis och vi vill inte att våra samtal kopplas ihop med gratis heller.

Hur trovärdiga verkar dina verksamheter när du ändå får anmälningar?

– Inte alls. De här verksamheterna som du pratar om verkar inte alls trovärdiga, men vad är alternativet? Att jag lägger ner dem, vad blir bättre av det?, säger Lukas Kirchberger.

Har du blivit utsatt för något bluff via telefon? Kommentera!