Trafikverket stänger rastplats bebodd av EU-migranter

I går stängde Trafikverket rastplatsen vid Botorpström på E22:an ett par mil söder om Västervik. Rastplatsen har använts som parkeringsplats och bostad av EU-migranter under en längre tid.

Men igår låste Trafikverket dörrarna till toaletterna och klistrade över skylten som talar om att det är en rastplats.

De plockade bort vattendunkar och annat på området och satte upp skyltar på engelska och svenska där det står att det är förbjudet att campa på platsen, det skriver Västerviks-tidningen i dag.

Beslutet fattades i fredags och  idag ska Jan-Olof Berg, som är projektledare för underhålls- och driftområde Västervik besöka rastplatsen själv för att se hur det ser ut.

– Vi har haft bosättningar där i ett år och det sliter hårt på rastplatsen, vi har försökt att hålla den i gång ändå men det går inte. Den är till för förbipasserande trafikanter, det är klart att en lastbil ska kunna stanna där en natt men inte mer, säger Jan-Olof Berg, som är projektledare för underhålls- och driftområde Västervik till P4 Kalmar.

Är det en känslig fråga?

– Ja, det är klart, man vill ju inte säga till en grupp människor att de inte får vara på en viss plats. Och jag är den första att beklaga att det blir så här, men det är inte heller något värdigt boende, säger Jan-Olof Berg, som bland annat beskriver att stora grupper människor har bott inne på toaletterna.