Ännu fler vill hjälpa flyktingar i Alingsås

2:10 min

Ytterligare ett tiotal Alingsåsbor har idag anmält sitt intresse att hjälpa flyktingar som kommer till kommunen. Igår var det ett 60-tal familjer och personer som ville bidra på något sätt.

En av dom som anmält sitt intresse är Frida Nygård med familj som bor utanför Alingsås - och som inte vet exakt vad dom ännu kan hjälpa till med:

- Det beror lite på behovet, att de som ser vad vi kan passa för eller vara lämpliga för. Det är ju så att alla kanske inte kan göra allting, men alla kanske kan göra någonting. Jag känner att ibland man inte ska tänka för mycket på sin egen bekvämlighet utan ibland är det bara att göra.

- Här i Sverige finns också en historia där vi tagit emot flyktingbarn från Finland. Här i huset där jag bor till exempel och här omkring var det många som hade finska krigsbarn.

Allt fler vill hjälpa till i den svåra situationen för flyktingar från bland annat krigets Syrien. Igår hade ett 60-tal familjer eller personer anmält sitt intresse, varav ett 20-tal kan tänka sig bli familjehem.

- Så som läget är just nu så känner jag att det lite av upp till bevis för oss alla.

- Det är lätt att sitta och tänka när man läser om svåra situationer från förr att jag hade vart en sån där som hade gjort någonting, men som när det väl kommer till kritan så tycker man själv på något sätt att man är undantagen av det där, bara man vill väl, så räcker det, så kanske jag också kan känna att jag har tänkt, men någon gång för att kunna se mig själv i spegeln så känner jag att nu är det dags att göra någonting.

På Alingsås kommun så är man överväldig över gensvaret...

- Det är fantastiskt, det gör mig väldigt varm i hjärtat att det är så många som har hörsammat det här. Det visar att det finns väldigt många människor som bryr sig, som tycker det är viktigt att göra någonting.

- Alla ser inte det här framförallt som ett hot att vi får hit människor från andra länder, utan att man vill faktiskt ställa upp för att göra samhället bra.