Dagens gäst

Maher Zain - världsberömd doldis

18 min

I Sverige finns en superkändis som har 25 miljoner följare på Facebook och miljoner och åter miljoner följare på andra plattformar. Den svensk-libanesiske sångaren, låtskrivaren och musikproducenten Maher Zain har blivit superstjärna i många muslimska länder och ändå är det bara fyra år sedan han släppte sitt debutalbum ”Thank you Allah”. 

Lyssna på Nina Allergrens intervju med dagens gäst Maher Zain.

– Det är kul men jag tänker inte så mycket på det - att tävla, säger Maher Zain om det faktum att han är större än Justin Bieber och Lady Gaga på topplistorna i Malaysia.

– Vi släppte albumet 2011, berättar Maher. Vi såg att de i Malaysia började göra covers. De verkar ha något system där. När något blir framgångsrikt så vet alla om det. De ringde oss och vi fick åka på en promotionturné och därefter....the sky is the limit!. 

Hur är det att leva ganska anonymt i Sverige och sen dra på turné där fansen är helt galna?

– Det är skönt. Det är så jag vill ha det. Jag älskar hemma, Sverige, och att kunna vara en helt vanlig person.

Det som utmärker Mahers musik är att kärleken han sjunger om är riktad till Gud eller Allah. Han sjunger på flera olika språk och har gjort stor succé i många länder. Han har över 25 miljoner följare på Facebook och hans musikvideos har sett av en halv miljard människor.

– Jag är muslim och det är inte bara en religion. Det är en livsstil.

Lyssna på hela intervjun som Nina gör med Maher Zain här.