P4 Toppen v. 37

Erik Wennergren samt Cheap Winos utmanar på P4 Toppen

Det är två utmanare på P4 Toppen denna vecka: Erik Wennergren med nya singeln "A summer night" samt Cheap Winos med "Sweet Jane".

Erik Wennergren

Erik Wennergren är tillbaka med en ny skiva - "Where My Dreams Grow" - och från de plockar vi första singeln "A summer night". Skivan är inspelad i Studio Lärkskogen av Markus Eriksson.

Erik Wennergren är kanske mera känd som en av medlemmarna i Led Zeppelin-uttolkarna Hindenburg, men här är soundet betydligt mjukare och mer introspektion.

Erik Wennergren lägger ner stor tid på sina texter och har under flera års resor ute i världen samlat in material till den här skivan - från norska fjällvärlden till Colombias otillgängliga djungler.

Webbplats: erikwennergren.com

Cheap Winos

Vad har Traveling Wilburys, Ramones och Insane Clown Posse gemensamt? Jo, deras medlemmar gömmer sig bakom pseudonymer.

Även om det ibland inte är särskilt svårt att räkna ut vilka som gömmer sig bakom epiteten. Hemliga supergrupper är vi hur som helst inte bortskämda med i länet. Men det är alltid lika kul när de dyker upp.

Cheap Winos verkar i rockgenren och den uppmärksamme lyssnaren hör stöl… influenser av både Mötley Crue, Poison och Wildhearts.

Bandet består av:
Mo Doe - sång
B - Doe - trummor
Nash Doe - gitarr
Mike Doe - gitarr

Bandet verkar under devisen "vi finns när vi behövs, och vi behövs alltid".

Dom behövdes senast vid en spelning på Jane Doe, ett ögonblick som förevigades på bandets första video.

https://youtu.be/pW0TS9w1QBM

Dela gärna artikeln och låten - så gör du